Bli med på en rundreise som tar oss fra Havannas skjønnhet til Hemingways La Vigía Farm.

Rundreise. Reisen fortsetter til Castros favorittsted, den frodige Viñalesdalen med sine sukkertopplignende fjell og tobakksplantsajer. Vi besøker en sigarfabrikk, smaker rom, opplever salsa og kubansk musikk. Før vi setter kursen mot den koloniale perlen Trinidag nyter vi en dag på den hvite stranden Jibacoa.

Pris fra 17 498,-
Laster...

Reisefakta

 • Land: Cuba
 • Reiselengde: Våren 2014: 11 dager, høsten 2014: 9 dager.
 • Størrelse på gruppen: 20–26 personer
 • Visum kreves: Ja

Høydepunkter

 • Vandring i Havannas fargerike område
 • Hemingwyas La Vigía Farm
 • Den frodige Viñalesdalen
 • Verdensarvbyen Trinidad
 • Cienfuegos botaniske hage
 
"I denne regionen dyrkes verdens fineste sigartobakk og i løpet av dagen besøker vi Vega Alejandro Robaina"
 

For avreisedatoer, se "Viktig informasjon". Denne turen kan kun bestilles i kombinasjon med en sol- og bad reise. Kontakt oss på tlf. 08100.

Andre reiser til Nord-Amerika

Prisinformasjon

 • Fly t/r Norge
 • Samtlige overnattinger
 • Frokost 7 dager
 • Lunsj 7 dager
 • Middag 7 dager
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • TEMAs reiseleder
 • Enkeltromstillegg ca. 2750,-
 • Prisavslag hvis du bestiller fly på egen hånd: IKKE MULIG
"I denne regionen dyrkes verdens fineste sigartobakk og i løpet av dagen besøker vi Vega Alejandro Robaina"

Cuba

Cuba
 • Innbyggere: 11 300 000
 • Flateinnhold: 110 860 km²
 • Valuta: Cubansk peso
 • Religion: Hovedsaklig katolisme, minoriteter av protestantisk kristne og utøvere av afro-kubanske religioner
 • Språk: Spansk

Dagsprogram Vinter 2014/15

november–mars

Dag 1 - Avreise

Avreise fra Norge og ankomst Havanna, Cubas hovedstad, om ettermiddagen. Du blir møtt av TEMAs reiseleder og vi kjører med buss direkte til hotellet.

Dag 2 - Havanna

En byrundtur gir oss et godt innblikk i landets fargerike hovedstad Havanna. Vi beundrer San Cristobals katadral med den vakre barokkfasaden og rundt torget Plaza de Armas ligger det mange vakre hus.

Dagtemperaturen kan være høy og vi avkjøler oss med en leskende mojito, en drink laget av fersk mynte, hvit rom, limejuice og masse is.

Gamle Havanna holder på å få tilbake sin aristokratiske skjønnhet gjennom entusiastisk restaureringsarbeid og står i dag oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 3 - Hemingway, tobakk og rom

I en forstad til Havanna ligger Finca Vigia. Hemingway bodde her fra 1939 til 1960 og i dag er huset omgjort til museum.

Etter et besøk på muséet fortsetter vi til Viñalesdalen. Landskapet domineres av frodige daler med bananpalmer, mangotrær og tobakksplantasjer. Alt er innrammet av vakre sukkertoppfjell. Bøndene her dyrker fortsatt grønnsaker og tobakk på den gammeldags vis med hjelp av oksekjerrer.

Fra dette området kommer de beste tobakkbladene som senere rulles på Havannas sigarfabrikker. Disse blir til verdenskjente merker som Cohiba og Montecristo. En omvisning i fabrikken lærer oss alt om den spennende tobakksplanten. Vi får også smake god cubansk rom.

Cubas mest spektakulære dryppsteinsgrotter ble tidlig bebodd av indianere. Vi tar en seiltur på den kilometerlange elven som renner gjennom grottene .

Landsbyen Viñales har aner fra 1600-tallet. Sentrum kan skilte med kolonibygninger og små sjarmerende torg . Landsbyen møtested på kveldstid er Casa Cultura der det serveres eksotiske drinker til salsarytmer .

Dag 4 - Viñalesdalen

I 1999 ble Viñalesdalen kulturlandskap oppført som verdensarv.

Vi tar en fottur på 2–3 timer i denne vakre dalen der det i tillegg til tobakk finnes mange endemiske planter og dyr. Hvis vi er heldige ser vi kanskje en bikolibri eller en kubafink. Vi avslutter med lunsj hos en tobakksbonde.

Ettermiddagen er på egen hånd. Du kan blant annet utforske byens sentrum med kultursenteret og flere kirker. Reiselederen kan gi deg flere tips.

Dag 5 - Playa Jibacoa

I dag setter vi kursen mot Cubas nordkyst og den vakre karibiske stranden Playa Jibacoa. På dagens program står avkobling, bad og hvile. Det er også mulig å prøve ulike vannaktiviteter mot betaling.

Dag 6 - Byvandring i Trinidad

Vi starter dagen med en 6 timers bussreise til Trinidag. På veien ser vi mange ulike kjøretøy, og ikke bli forbauset om det plutselig dukker opp en oksekjerre og en hest langs veien.

Om ettermiddagen ankommer vi den lille byen Trinidad som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi tar en vandring gjennom brosteinsgatene og kolonihus. Ved det sentrale torget med kongepalmer, bougainvillaer og roser finnes de tidligere sukkerbaronenes gamle hjem som nå er museum. Her ligger også byens katedral; Iglesia Parroquial de la Santissima.

Et must i Trinidad er å drikke en Canchánchara på baren med samme navn, en søt romdrink som mambíindianerne sies å ha drukket før de gikk til kamp mot de spanske conquistadorene.

Om kvelden blir det kubanske toner. Etter middag går vi opp trappene til Casa de la Musica og får oppleve det meste innen kubansk musikk.

Dag 7 - Trinidad og Cienfuegos

Formiddagen er på egen hånd. Reiselederen kan gi deg tips til hva du kan se og gjøre i Trinidad.

Om ettermiddagen reiser vi fra Trinidad til Cienfuegos på Cubas sydkyst. Byen er en av landets viktigste havnebyer for eksport av sukker og andre jordbruksprodukter. Her tar vi en byvandringen langs hovedgaten Paseo del Prado til det vakre torget Parque Martí med flere bygninger i kolonistil. Vi besøker også byens botaniske hage.

Dag 8 - Jordbrukskooperativ og Havanna

Rundreisens siste dag tar oss fra Cienfuegos til Havanna via et frodige jordbrukslandskap. Vi besøker blant annet et jordbrukskollektiv. Resten av ettermiddagen vies en valgfri aktivitet. Du kan for eksempel besøke et av de mange museene i Havanna, blant annet Revolusjonsmuseet som viser Fidel Castros historie og hans vei til makten.

Du kan også ta turen til strandpromenaden El Malecon der du kan gå langs vannet og oppleve kubanernes hverdagsliv og se de berømte gamle amerikanske bilene, eller bare slappe av på et av de mange torgene i den gamle bydelen.

Sent om ettermiddagen setter vi kursen mot flyplassen for hjemreise.

Dag 9 - Hjemkomst

Ankomst Norge om formiddagen.

Kortfattet dagsprogram

Dag 1

Norge–Paris–Havanna. Mat på flyet. Buss Havannas flyplass–hotellet. Middag. To overnattinger i Havanna.

Dag 2

Byrundtur og vandring i Havanna. Frokost, lunsj og middag.

Dag 3

Havanna–Pinar del Rio–Viñales. Buss ca. 164 km. Frokost, lunsj og middag. 

Dag 4

Fottur. Ettermiddagen fri. Frokost, lunsj og middag.

Dag 5

Viñales–Playa Jibacoa, buss ca. 254 km. Frokost, lunsj og middag. Overnatting i Jibacoa.

Dag 6

Jibacoa–Trinidag, buss ca. 300 km. Frokost, lunsj og middag. Overnatting i Trinidad.

Dag 7

Formiddagen er fri. Trinidad–Cienfuegos, buss ca. 81 km. Frokost, lunsj og middag. 

Dag 8

Cienfuegos–Havanna, buss ca. 251 km. Frokost og lunsj. Hjemreise.

Dag 9

Ankomst Norge.

Bilder & film

Reiseledere

TEMAs flinke reiseledere er ikke bare vandrende leksikon, de har også evnen til å formidle sin kunnskap på en fascinerende måte. Det er kanskje derfor de i gjennomsnitt får 4,9 av totalt 5 av våre gjester.
Les mer om våre reiseledere her »

Viktig informasjon

Prisen inkluderer

Fly til Havanna t/r, del i dobbeltrom og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge program dersom ikke annet er oppgitt. Flyplasskatt ca. 25 CUC er inkludert våren 2014.

Valuta

Konvertibel konvertibel pesos (CUC)

Les mer under valutaveksling.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Cuba har et subtropisk klima med høy luftfuktighet i vintermånedene. Regnperioden er fra mai til oktober.

Klær og utstyr
På rundreisen bør du ha ledige klær, gjerne i bomull. Ta med en jakke om det skulle blåse og til kveldene samt regntøy og evt. en sammenleggbar paraply. En genser kan være bra å ha i bussen, ettersom luftkondisjoneringen kan kjennes kald. Gode sko er viktig.

Det finnes ingen krav om å "kle seg opp" til kveldens middag. Kubanerne kler seg meget uformelt. Ta med badetøy og myggmiddel.

Driks

Driks til hotellets bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider står TEMA for. Driks til lokalguider og sjåfører er ikke inkludert.

Ønsker du å gi driks utover dette kan TEMAs reiseleder gi råd om egnet beløp. Driks er frivillig.

Vær oppmerksom på

Høsten 2014 tilkommer flyplasskatt på CUC 25 som du betaler ved avreise fra Cuba.

Cuba/Pass og visum


• Visum kreves
• Må ordnes før avreise
• Passet må være gyldig 6 måneder etter hjemkomst

Cubanske statsborgere med Cubansk pass må kontakte ambassaden, Ambassadens telefon:
23 08 32 60, og e-post enoruega@online.no -  Ambassadens hjemmeside finner du her

Cubanske myndigheter pålegger reisende å vise gyldig bevis på reiseforsikring med medisinsk
dekning ved ankomst til Cuba (forsikringsbeviset må være på engelsk). Reisende som ikke har et slikt bevis blir pålagt å kjøpe en cubansk reiseforsikring på flyplassen. Per i dag koster denne forsikringen 2 CUP /ca. 14 kroner pr. dag

For personer som skal delta i aktiviteter som anses risikofylte, og for personer over 70 år, tilkommer en ekstra kostnad på 2 CUP /ca. 14 kroner pr. dag

Du har mulighet til å bestille visumhåndtering via vår samarbeidspartner Visum Service AS, som er eksperter på visumhåndtering.

Les mer og søk om visum her »

For at du skal motta ditt visum i god tid før avreise, er det svært viktig at du følger de instruksjoner som Visum Service sender deg.

Flyselskapet krever følgende informasjon for alle passasjerer umiddelbart ved bestilling:  

• Navn
• Fødselsdato
• Passnummer
• Nasjonalitet
• Ankomstdag samt ankomst flynummer

Vennligst gå inn på Min reise, logg inn med ditt bestillingsnummer samt telefonnummer og kompletter ovenstående opplysninger, eller ring 08100 for å oppgi nødvendige opplysninger. 

Generell informasjon om pass og visum finner du her

Hotell

Vi tar forbehold om endringer av hoteller og overnattingssteder samt hotellenes nettsider.

Melia Cohiba

Ave. Paseo entre 1ª y 3ª Vedado, La Habana,

Telefon: +53 7 8333636

Faks: + 53 7 8344555

Hotel Club Amigo Rancho Luna

Carretera Rancho Luna km 18, CIENFUEGOS

Telefon: + 53 43 54 80 12

Faks: +53 43 54 81 31

Hotel Cuevas

TRINIDAD